Anadolu Yakası 24 Saat Açık Dişçi - Acil Diş Hastanesi
Nöbetçi Dişçi Telefonu: 0533 582 82 79
Mine tabakasını çevreleyen ve destekleyen dokuları etkileyen bir enfeksiyon hastalığıdır. Hiç çürüğü olmasa bile bu diş eti hastalıkları nedeniyle düşebilir. Periodontal hastalıklar bir veya birçok hastayı etkileyebilen; çocuklarda, büyüme çağındaki bireylerde, erişkinlerde ve yaşlılarda görülebilen toplumdaki en yaygın kronik hastalıklardır.
A| 24 saat açık diş dolgusu tedavisi
B| Anadolu Yakası gece açık diş kanal tedavisi
C| Acil dişçi telefon numarası.
D| Nöbetçi diş hekimi kliniği protez tamiri,
E| Cumartesi ve pazar günü açık diş hastanesi ile ağrısız diş çekimi
F| Bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi genel uygulamalarımızdır.
Genellikle ağrısız seyrettiği için belirtileri hasta tarafından zor farkedilir ve çoğu vakada hekime geç müracaat edilir. Daha ileri olgularda diş eti ile birlikte yukarıda belirtilen diğer dokuların da etkilendiği durumlar periodontitis diye isimlendirilerek tanımlanır. Periodontitisin belirtileri; ağız etinde kanama, kırmızı yada mavimsi olabilir ama morumsu renk değişikliği, diş eti çekilmesi, diş eti büyümesi, yer değiştirme, aralanma veya uzama sallanma abse oluşumu, hassasiyet ve kötü ağız kokusudur. İstanbul estetik diş hekimliği olarak ağrı genellikle iltihap oluşumu ile birlikte görülür. Sonuçta periodonsiyumda enfeksiyon, estetik bozukluk, çiğneme kaybı ve yapılacak protezleri taşıyamayacak hastalıklı ve desteği azalmış bir alt yapı meydana gelir.
Diş çevresi destek dokular, diş eti, diş kökü, çene kemiği ve dişin kökünü çene kemiğine bağlayan liflerdir ve bu yapı periodonsiyum adını alır. Enfeksiyonun sadece diş etini etkilediği durumlar “gingivitis” olarak isimlendirilir. Gingivitisin belirtileri nelerdir dediğimizde - kırmızı, şiş, parlak, yumuşak kıvamlı ve kolay kanayan et olan kısımdır. Kanama en önemli belirtidir. Kanamalara dikkat etmek gereklidir.
Kronik periodontitis nedir?
En sık görülen periodontitis yani çene hastalıkları tipidir. Erişkin yaştaki bireylerin çoğunda mevcuttur. Çok yavaş ilerler, belirtileri geç ve zor farkedilir veya normal zannedilerek önemsenmez. Bu nedenle bazen tedavide geç kalınmış olunabilir. Yanaklarımızı çevreleyen destek dokuların enfeksiyonu ve yıkımıdır. Sırasıyla dişetini bağlayan ve kökünü kemiğine bağlayan lifler ve çene kemiği eriyerek cep meydana gelir. Dişeti altındaki kök yüzeyi üzerinde mikrobiyal dental plak ve diştaşları, aynı zamanda cep boşluğu içinde bakteriler ve yiyecek artıkları birikerek ve çoğalarak bu enfeksiyonun daha derin dokulara ilerlemesine ve kemik desteğinin azalmasına neden olur. Belirtileri; koyu kırmızı, morumsu diş etlerimizin rengi, diş eti çekilmesi/büyümesi, aralanma, uzama, dönme, sallanma, fonksiyon bozukluğu, dişler arasına ve cepler içine yiyecek artıklarının dolması, abse oluşumu, ağız kokusu, estetik bozukluk olarak sıralanabilir. Başlangıç ve orta düzeydeki kronik periodontitis cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilirken, ileri düzeydeki kronik periodontitis ilave cerrahi yöntemlerle tedavi edilir. Diyabet gibi bazı sistemik hastalıklar ve bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar, stres ve sigara gibi faktörler kronik periodontitisin şiddetini ve tedaviye verdiği yanıtı etkiler.
Agresif periodontitis nedir?
Daha az sıklıkla ama daha şiddetli şekilde ve genç bireyleri etkileyen periodontitis tipidir. Bu durum kalıtsal da olabilir. Bireyler sistemik olarak sağlıklıdır. Yerel ve yaygın olmak üzere 2 tipi vardır. Yerel tipinde diş eti ile ilişkili klinik belirtiler az, ama cep derinliği ve kemik yıkımı ileri boyuttadır. Yaygın tipinde ise, hem klinik belirtiler de fark edilebilir düzeydedir hem de kemik kaybı daha çok sayıda dişi etkilemiştir. Tedavisi kronik periodontitise göre daha zor ve karmaşıktır. Yani doktorlar bile bu karmaşıklığın içinden kolaylıkla çıkamamaktadır.
Diş eti apsesi ve periodontal apseler nedir, nasıl oluşur?
Diş etine batan yabancı maddeler her zaman apse meydana getirir. İlgili bölgede kırmızı renk, şişlik ve hassasiyet vardır. İleri kemik erimesi olan ve tedavi edilmemiş vakalarda ise periodontal cep içindeki bakteri sayısının artması ile derin dokuları etkileyen periodontal apseler meydana gelir. Ağrı, şişlik, kırmızı - morumsu renk, kanama, cerahat akışı gibi belirtiler gösterir. Yazdığımız konuyu önemle okumanızı rica ediyoruz. Neden demeden soru sormadan okursanız ancak anlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere diş eti hastalıkları tedavileri nasıl yapılır sorusunu cevaplamaya çalıştık.